Voor onderwijsgevenden en oop

Verberg alles / Toon alles

 • Energievreters en energiegevers : workshop voor je team

  Wat kost jou energie en wat levert je juist energie op? En waar heb je zelf invloed op en kun je dus veranderen?
  Tijdens de workshop kijken we samen naar je invloed en betrokkenheid. Waar heb je zelf direct invloed op en waarop niet? Heel vaak lopen mensen leeg op de dingen waar ze ontzettend bij betrokken zijn, maar waar ze geen invloed op hebben. Een rood en dus energievretend moment. In het onderwijs wil men vaak alles oplossen en voorkomen dat leerlingen de dupe worden. Maar dat kan niet altijd. En dat frustreert. Samen gaan we kijken naar zaken die wèl binnen je beïnvloedingsfeer liggen en waar je wèl energie van krijgt. Hoe kun je ervoor zorgen dat die momenten worden vergroot of vermeerderd? Het lijken misschien heel kleine stapjes, maar uiteindelijk zorgt het voor veel meer rust. Het is goed om de workshop in teamverband te volgen.

  Voor wie?
  Voor teams in het PO, VO of MBO.

  Praktische informatie
  De bijeenkomst wordt op maat bij jou op locatie aangeboden.De duur van de workshop is 2 uur. De invulling is afhankelijk van jouw wensen. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt daar het programma op af.
  Wil je er meer tijd voor nemen dan kunnen we de workshop ook uitbreiden naar een training van een dagdeel.
  Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Leergang Professioneel Meesterschap

  Leergang Professioneel Meesterschap voor jonge, ambitieuze starters in het onderwijs in de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. In onderstaande informatie lees je meer over de Leergang Professioneel Meesterschap 2016-2017.

  Doel
  Ben jij een jonge, ambitieuze leraar, en kun jij wel wat extra theorie en praktische handvatten gebruiken? Of ben je toe aan een extra uitdaging? De Leergang Professioneel Meesterschap geeft je meer bagage om jouw positie als leraar te versterken en daarmee ook je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

  5 workshops, intervisie en een borrel
  Vanaf december 2016 ga je in ongeveer een half jaar tijd dieper in op de onderwijspraktijk. In vijf bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Iedere bijeenkomst bestaat uit een inhoudelijke workshop en intervisie* met vier of vijf andere startende leerkrachten. De intervisie wordt begeleid door leraren met minimaal vijf jaar werkervaring. Zij zijn jouw coach, helpen je met vragen en geven je waar nodig advies. Binnen de intervisie kun je direct aan de slag met zaken uit de praktijk. Uit de ervaringen van deelnemers uit de vorige edities blijkt dit onderdeel de verwachtingen te overtreffen en erg leerzaam te zijn.

  * De workshop van Kees van Overveld bedraagt de hele avond. Er zal deze avond geen intervisie plaatsvinden.

  Officieel certificaat
  Aan het einde van de leergang ontvang je een officieel certificaat. Dit certificaat wordt  gevalideerd door het Lerarenregister. Dit betekent dat je uren krijgt voor het volgen van de Leergang Professioneel Meesterschap. Deze uren kun je gebruiken voor jouw professionalisering in het Lerarenregister. Kijk voor meer informatie over het Lerarenregister op het volgende tabblad van deze website.

  Voor jou?
  Ben jij die ambitieuze starter in het onderwijs en wil je graag meer verdieping en begeleiding? Meld je dan hier aan voor de Leergang Professioneel Meesterschap 2016-2017!

  Wat zijn de kosten?
  Leden:               €200,-
  Niet-leden:        €400,-
  Ben je aan het werk en heb je een (voorlopig) vaste werkgever? Op elke onderwijsinstelling zijn er potjes beschikbaar voor scholing. Overleg dit met je werkgever. Misschien is er wel een mogelijkheid dat zij dit voor jou betalen!

  Facturatie
  •    Rond de eerste bijeenkomst (december 2016) ontvang jij of je werkgever een factuur voor het totaalbedrag.
  •    Wil je graag meedoen, heb je geen werkgever, maar kun je het bedrag niet in één keer betalen? Dan kunnen wij je een betalingsregeling bieden. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar professioneelmeesterschap@cnv.nl
  •    Let op! De betalingsregeling geldt alleen voor leden van CNV Onderwijs.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Carriereworkshops

  Soms heb je de behoefte om eens goed te kijken naar je eigen carrière. Het kan zijn dat dit gedwongen gebeurt (bijvoorbeeld door ontslag), of je wil zelf graag eens kijken wat je eigen mogelijkheden zijn binnen een andere functie, organisatie of zelfs sector. In deze twee carrièreworkshops gaan wij kijken naar je wensen, kwaliteiten, mogelijkheden en de vervolgstappen.

  Wat?
  De carrièreworkshops bestaan uit twee verschillende dagdelen:

  1. Verleden, heden en toekomst
  Kwaliteiten, wensen en mogelijkheden: oriëntatie op jezelf en de arbeidsmarkt.
  2. Profileren!
  Opvallen, netwerken en jezelf op de kaart zetten!

  Wanneer?
  Nader te bepalen.

  Je kunt beide trainingen volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om één van de twee bij te wonen.

  Tijd?
  14.00 uur - 17.00 uur.

  Waar?
  Locatie: CNV Kantoor, Tiberdreef 4, Utrecht

  Voor wie?
  Voor iedereen die werkzaam is in de sectoren Onderwijs, Zorg & Welzijn en Overheid & Publieke Diensten.

  Kosten:
  Beide trainingen:
  Leden: €195,-
  Niet-leden: €390,-

  Eén training: 
  Leden: €97,50
  Niet-leden: €195,-

  Aanmelden
  Meld je hier aan of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Leergang Pedagogisch Tact

  Werken in het onderwijs is een mooi vak. Je werkt iedere dag met toewijding aan de toekomst van nieuwe generaties kinderen en jongeren. Het leraarsvak kenmerkt zich door een combinatie van didactiek en pedagogische tact. Pedagogische tact is in je dagelijkse onderwijspraktijk het juiste doen op het juiste moment, ook in de ogen van jouw leerlingen. CNV Onderwijs en NIVOZ helpen jou om een zelfbewuste professional te worden. De Leergang Pedagogische Tact zet jou in je kracht zodat je zelf de regie in handen houdt en de juiste keuzes maakt in het belang van jezelf en je leerlingen. Na afronding van de leergang weet jij hoe pedagogische tact jou helpt het beste onderwijs voor jouw leerlingen te realiseren.

  Inhoud van de leergang pedagogisch tact
  De leergang bestaat uit 5 bijeenkomsten. De eerste twee bijeenkomsten hebben de vorm van colleges (ieder 2 uur) door Dolf van den Berg en Luc Stevens. De andere drie bijeenkomsten duren ieder 5 uur.
  Dolf van den Berg zal in zijn college en de daaropvolgende dialoogsessie expliciet aandacht schenken aan die ‘herpedagogisering’ op basis van zijn jongste boek.
  Luc Stevens gaat met de deelnemers naar hun leerlingen met de vraag hoe leraren en leerlingen elkaar wederzijds waarderen en waar dit op berust. Hoe zien hun interacties er uit, wetende dat de kwaliteit daarvan voor een belangrijk deel de resultaten bepaalt, met name voor de leerlingen die er hard voor moeten werken? Wat betekent het om een leerling als kind te zien en allerlei kwalificaties en oordelen over prestaties en taakgedrag los te laten? De antwoorden op deze vragen hangen sterk samen met de motivatie van leerlingen om zich in te zetten voor hun werk en met hun leraar samen te werken.

  De andere drie bijeenkomsten zullen meer gericht zijn op de ontwikkeling van pedagogische tact bij de deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met interactieve werkvormen, die een sterk beroep doen op een actieve bijdrage van de deelnemer. Casestudies worden gebruikt om deelnemers te laten reflecteren op cruciale beslismomenten, die kenmerkend zijn voor pedagogisch meesterschap. Tussen bijeenkomsten moet rekening worden gehouden met opdrachten en interactie met leerlingen, collega’s en ouders.

  CNV Onderwijs organiseert de leergang in samenwerking met NIVOZ.

  Voor wie?
  Voor leraren en school- en teamleiders in het PO,VO en MBO.

  Resultaat
  Na afronding van de leergang weet jij hoe pedagogische tact jou helpt het beste onderwijs voor jouw leerlingen te realiseren.

  Praktische informatie
  Data en tijden: woensdag 21 september 2016 (15-17.30 uur), woensdag 23 november 2016 (15-17.30 uur),  woensdag 18 januari 2017 (15-20 uur), woensdag 15 maart 2017 (15-20 uur) en woensdag 19 april 2017 (15-20 uur).
  Locatie: CNV gebouw, Tiberdreef 4 te Utrecht
  Kosten 650,00 euro leden van CNV Onderwijs en 800,00 euro voor niet-leden
  Deze tarieven zijn inclusief maaltijden en publicaties.

  De leergang is gecertificeerd voor het lerarenregister

  Aanmelden?
  Meld je hier aan of bel met (030) 751 1747

  Extra aanbieding: Onderwijsavonden
  De deelnemers kunnen inschrijven op de onderwijsavonden van het NIVOZ via mailadres info@nivoz.nl tegen een gereduceerd tarief met 20% korting (€ 24,- per avond of € 140,- voor een passepartoutkaart). Aanmelding voor de onderwijsavonden verloopt volledig geautomatiseerd. Indien u gebruik wilt maken van dit aanbod, graag eerst contact met Jetty van der Grift (info@nivoz.nl) voor het verkrijgen van een kortingscode.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Korte leergang intervisieleider

  Inhoud van de korte leergang intervisieleider
  Om een lerende organisatie te worden, en bijvoorbeeld professionele leergemeenschappen te laten ontstaan, is intervisie een krachtig en belangrijk hulpmiddel. Wil je op jouw school ook meer en beter aan intervisie doen, en heb je daar nog intervisieleiders voor nodig? Of wil je zelf graag intervisieleider worden? Dan is deze training een uitkomst, in een korte tijd leren de deelnemers de benodigde vaardigheden om intervisiegroepen te begeleiden.
  De deelnemers worden opgeleid om collega’s en bijvoorbeeld jonge leerkrachten zich te laten ontwikkelen tot betere leraren, d.m.v. het geven van intervisie. Dit kan ook ingezet worden om jonge leerkrachten zich van startbekwaam naar basisbekwaam te laten ontwikkelen.
  De training bestaat uit drie dagdelen, waarin zowel kennis wordt gemaakt met de theorie en de methodiek, en waarin uitgebreid wordt geoefend in het intervisie geven (en zelf doen). Onze ervaring uit eerdere trajecten leert dat de intervisieleiders goed toegerust zijn om vanaf dat moment zelfstandig intervisiegroepen te leiden.

  Voorbereiding en tussentijdse studie:
  In de 4 uur zelfstudie wordt het boek bestudeerd: Begeleid intervisie model, van Jeroen Hendricks. Dat boek ontvang je bij aanvang van de training.

  Voor wie?
  Voor leerkrachten en docenten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo.

  Resultaat
  Na afloop van de training weet je wat intervisie inhoudt, je kent de methodieken en je weet wat de voorwaarden zijn voor succesvolle intervisie. Je  bent in staat om zelfstandig intervisiegroepen te leiden.

  De training is ingediend bij het lerarenregister.

  Praktische informatie
  Data en tijd: nader te bepalen
  Locatie: CNV kantoor, Tiberdreef 4 in Utrecht

  Kosten: € 487,50 voor leden van CNV Onderwijs en € 975,- voor niet-leden
  Het boek Begeleid intervisie model van Jeroen Hendricks dient u vooraf zelf aan te schaffen.

  Aanmelden
  Bel met (030) 751 1747 voor informatie over de data en aanmelding

  De leergang met collega's volgen op jouw eigen locatie?
  De leergang kunnen wij ook op maat bij jou op locatie aanbieden. De invulling is afhankelijk van jullie wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte via 030 751 1785 of aanvraagacademie@cnv.nl.

   

   

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Basismodel of overlegmodel : wat kiest jouw team en hoe pak je dat aan?

  Inhoud van de training basismodel of overlegmodel
  Vorig jaar was de invoering van de 40-urige werkweek in het primair onderwijs. En dat niet alleen. Ook gaf de cao aan dat scholen (als het bestuur en GMR dat toestonden) konden kiezen tussen het basismodel en het overlegmodel. Veel scholen hebben toen gekozen voor het basismodel. Vaak niet bewust, maar omdat team en MR geen tijd hadden zich te verdiepen in de twee modellen.
  Het kan zijn dat deze vraag ook dit jaar weer wordt voorgelegd aan de MR en het team. Maar dit keer zijn jullie geïnformeerd en voorbereid!
  In een teambijeenkomst onder leiding van een trainer van CNV Connectief Academie bepreken we wat het basismodel en het overlegmodel precies inhouden. Hoe zit het met taakbeleid? Welke gevolgen zijn er voor het aantal lesgevende taken, de opslagfactor en de niet-lesgevende taken. Hoe zorg je dat het overlegmodel goed wordt ingevoerd als je daarvoor kiest.
  We onderzoeken met elkaar welk model past bij jouw school en bij jouw team.

  Voor wie?
  Voor teams in het primair onderwijs.

  Resultaat
  Na afloop van de training weet je wat het basismodel en het overlegmodel inhouden en kun je als team een gefundeerde keuze maken.

  Aanmelden?
  Je volgt de training met het hele team. De training wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Gespreksbegeleiders voor teams

  Zoekt u een gespreksbegeleider voor sessies met uw team?
  Daar hebben wij de juiste mensen voor.
  Wij begeleiden op professionele wijze:

  • Gesprekken met (een deel van) het team over onderliggende spanningen of beginnende conflicten
  • Gesprekken met het team over communicatie en hoe men met elkaar om wil gaan
  • Werksessies met teams, bijvoorbeeld een sectie in het VO of een team onderbouwdocenten, om hen te begeleiden in het maken van bijvoorbeeld een verbeterplan of jaarplan. Wij helpen het team om tot hun doel te komen en doorbreken patronen die een team soms in de weg zitten om tot resultaat te komen. We gebruiken hier diverse actieve werkvormen bij en geven het team terug wat we observeren aan gedrag en patronen.

  Voor wie?
  Voor teams in het primair- en voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo.

  Aanmelden?
  De invulling en de duur is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven wat het doel is en waar je de nadruk op wilt leggen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Schoolleiders en teamleiders, Onderwijsgevenden en oop
 • Werkdruk, werkplezier, timemanagement en administratie en planlast

  CNV Connectief Academie helpt jou en je team bij de aanpak van werkdruk. Dat kan variëren van een workshop tijdens een studiedag tot een structureel begeleidingstraject. De duur en vorm hangen af van de mogelijkheden en wensen van jouw school.
  Klik hier voor het overzicht van alle mogelijkheden. 

  Categorie: Schoolleiders en teamleiders, Onderwijsgevenden en oop
 • Uitleg nieuwe cao PO, VO of MBO

  Zowel in het primair en het voortgezet onderwijs als in het mbo werden overeenstemmingen bereikt tussen werkgevers en werknemers.

  Maar welke gevolgen hebben deze cao's op de werkvloer? Wat is er veranderd ten opzichte van de oude cao's en wat betekent dat? Welke specifieke gevolgen zijn er voor werknemers?
  Tijdens de uitleg over de cao krijg je informatie en kun je al je vragen stellen.

  Voor wie?
  Deze uitleg is voor personeelsleden in het po, het vo en het mbo. 

  Praktische informatie
  De bijeenkomst wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De duur is ca. 1,5 uur. In een telefonische intake kun je aangeven welke specifieke vragen er zijn. De trainer stemt daar het programma op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. 

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Ontslag, reorganisatie en sociaal plan

  Passend onderwijs, krimp door leerlingdaling of financiële problemen kunnen tot gevolg hebben dat organisaties worden geconfronteerd met een reorganisatie. Vaak is dreigend ontslag daarbij een gevolg. In deze bijeenkomst krijg je informatie over het proces dat gaat spelen. En ook over de gevolgen die daaruit voort kunnen vloeien. Uiteraard kun je interactief deelnemen door jouw vragen aan de orde te stellen.
  Een discussie naar aanleiding van stellingen brengt je zorgen en aandachtspunten naar boven, waardoor je jouw (G)MR/OR en je bestuur informatie geeft over wat er in de achterban leeft.

  Voor wie?
  Voor teams in het PO, VO of MBO.

  Praktische informatie
  De bijeenkomst wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt daar het programma op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop, Arbeidsmarkt, Uitkering, Ontslag, Werkeloos
 • Voeren van lastige gesprekken

  Iedereen moet wel eens een lastig  gesprek(je) voeren. Je wilt je duo-collega aanspreken op iets, of je wilt met ouders in gesprek over het schooladvies voor hun kind. Of je wilt met je collega uit de sectie in overleg over de toetsen van dit jaar en daar zie je zo tegenop.  
  En dan komt de vraag: hoe zeg ik dat? En als ze anders reageren dan ik verwacht, of ze worden geïrriteerd. Wat zeg ik dan terug? Herkenbaar? Communiceren is en blijft lastig. Je kunt daardoor ook stress ervaren en misschien minder werkplezier ervaren. Communiceren is een kunst: er valt veel over te leren.

  Inhoud van de training
  Tijdens de training komt er theorie aan bod, maar er is ook gelegenheid om met elkaar te oefenen. We oefenen bijvoorbeeld met het voeren van een lastig gesprek en het geven van feedback (dit is ook communiceren). De trainer vult het aan met tips uit de theorie en de praktijk. 

  Voor wie?
  Voor leerkrachten, docenten en teams in het primair- en voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo.

  Resultaat

  • Meer inzicht in hoe je zelf communiceert en hoe dat overkomt.
  • Beter kunnen begrijpen hoe het komt dat anderen op een bepaalde manier op jou reageren.
  • Ontdekken op welke andere manieren je kunt communiceren, zodat de ander ook weer anders reageert.
  • Experimenteren met communicatie, hier feedback over krijgen en anderen feedback geven.

  Praktische informatie
  De bijeenkomst wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt daar het programma op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. 

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'. 

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Peer review als instrument voor teamontwikkeling

  Leren van vakgenoten is een heel krachtige manier van leren. Als team kun je vormen van peer review (collegiale consultatie, intervisie, klassenvisitatie) inzetten als instrument voor de verbetering van je onderwijs en als instrument voor deskundigheidsbevordering. In de bijeenkomst kijken we naar de vormen van peer review die bij de vraag van jouw school passen en oefenen we met deze vormen. 

  Voor wie?
  Voor teams in het PO, VO en MBO.

  Praktische informatie
  De bijeenkomst wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt daar het programma op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. 

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'. 

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • Teambuilding en teamcoaching

  CNV Connectief Academie verzorgt teambuilding en teamcoaching.
  Je kunt bij ons terecht als je met het team op zoekt bent naar:

  • Elkaar beter leren kennen
  • Oude patronen zichtbaar maken en leren doorbreken
  • De sfeer in jouw team wilt verbeteren
  • Je teamgenoten elkaars talenten en eigenschappen beter leren kennen en beter mee om kunnen gaan
  • Op zoek bent naar de juiste taak-en rol verdeling in het team

  Wij maken het programma in overleg, gebaseerd op de wensen die er zijn. Het kan gaan om een eenmalige teambuilding activiteit, maar ook om een teamcoachingstraject om tot langdurige verbeteringen te komen. 

  Voor wie?
  Voor teams in het primair- en voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo.

  Aanmelden?
  Het programma wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • OOP en de kunst van communicatie

  Als OOP-er heb je een belangrijke rol in de school want je communiceert dagelijks met iedereen. Alleen wordt dat niet altijd zo opgemerkt. Het team heeft met zijn allen studiedag, en jij verzorgt de koffie. Maar als OOP-er valt er ook genoeg te leren over beter communiceren! Merk je dat het soms lastig is om grenzen aan te geven, of om duidelijk te maken aan anderen hoe jij het werk wil organiseren? Of is het net als voor iedereen moeilijk om elkaar feedback te geven? Zou je hier beter in willen worden? Dan is het misschien tijd voor een training.

  In deze training, die op maat gemaakt wordt, kun je bijvoorbeeld leren
  •    Je eigen communicatiestijl te herkennen
  •    Ontdekken wat wel en niet werkt in contact met anderen.
  •    Feedback geven en ontvangen
  •    Een lastig gesprek voorbereiden en voeren
  •    Beter voor jezelf op te komen
  •    Minder snel in een conflict te belanden

  Voor wie?
  Voor onderwijsondersteuners (OOP) in het PO , VO of MBO. Deze training wordt wel georganiseerd voor groepen OOP-ers in het VO en MBO. Voor het PO is het bijvoorbeeld mogelijk om de OOP-ers van de verschillende scholen samen uit te nodigen. Een andere optie is bijvoorbeeld de OOP-ers samen met de overblijfouders uit te nodigen, aangezien communicatie voor iedereen altijd leuk en nuttig is!

  Aanmelden?
  De training wordt op maat op locatie gegeven. De invulling is afhankelijk van jullie wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake wordt er met de trainer besproken wat jullie leerwensen zijn en hier wordt het programma op gemaakt. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • OOP en passend onderwijs

  De veranderingen in het kader van passend onderwijs krijgen steeds meer vorm. Eigenlijk zijn de eerste stappen op dit pad al jaren geleden gezet. Kinderen meer thuisnabij onderwijs aanbieden, omgaan met verschillen, opbrengstgericht werken, het zijn geen van alle nieuwe uitgangspunten. Maar bij passend onderwijs komen ze allemaal bij elkaar.
  Dat heeft consequenties voor de scholen, voor basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en scholen voor voortgezet onderwijs. Wat betekenen die veranderingen in de praktijk? Waarom moet het zo nodig veranderd worden? Komen er nu meer leerlingen met leer- en gedragsproblemen op je school?

  Over deze en andere vragen gaat de workshop 'OOP en passend onderwijs'. We staan stil bij de redenen waarom passend onderwijs wordt ingevoerd en bij wat dat betekent voor de school en voor de medewerkers, in het bijzonder de onderwijsondersteuners.

  Voor wie?
  Voor onderwijsondersteuners (oop) in het PO en VO.

  Aanmelden?
  De workshop duurt ca. 1,5 uur en wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • OOP en je eigen professionaliseringsplan

  In deze training schrijf je een eigen professionaliseringsplan. Je doet dit stap voor stap.

  • Wat vind jij belangrijk? Waarvan wordt je gelukkig? Dat is één van de stappen. Zit dat wat jij belangrijk vindt al in het werk dat je nu doet? Of zou je daarvoor iets anders moeten doen? En wat is er voor nodig om daar te komen? Waar wil je zijn over een paar jaar?
  • Met een duidelijke tijdsplanning en een realistisch kostenplaatje is jouw professionaliseringsplan compleet. Je leert daarom ook hoe je zo’n tijdsplanning maakt. En hoe je slim gebruik kunt maken van verschillende manieren om iets te leren, die echt niet allemaal duur hoeven zijn.
  • Natuurlijk zal je in gesprek moeten gaan met je leidinggevende over wat jij wilt leren. Daarom besteden we aandacht aan hoe je zo’n gesprek voert. En we kijken met welke wensen van de werkgever je vooraf al rekening kunt houden. Zo krijg je een plan waar ook je leidinggevende enthousiast van wordt. Omdat je er zelf al aan gedacht hebt hoe jouw werkgever profijt heeft van jouw nieuwe kennis en vaardigheden. En omdat je goed kunt uitleggen hoe jouw plannen passen bij waar jouw leidinggevende met de onderwijsinstelling naar toe wil.

  Voor wie?
  Voor onderwijsondersteuners (oop) in het PO , VO of MBO

  Aanmelden?
  De training wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?
  Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop
 • OOP en functioneringsgesprekken

  Functioneringsgesprekken

  Op steeds meer scholen worden functioneringsgesprekken gevoerd met de onderwijsondersteuners. En lang niet iedereen weet hoe hij hiermee moet omgaan. Wat moet in zo'n gesprek? Mag je zelf ook iets inbrengen? Wat kan het gevolg zijn van zo'n gesprek?
  In deze workshop kijken we naar de volgende onderwerpen:

  • Waarvoor is zo'n gesprek eigenlijk bedoeld?
  • Waarover gaat dat gesprek?
  • Hoe kun je je goed op dat gesprek voorbereiden?

  De workshop is een mix van informatie en van oefenen (rollenspel).

  Voor wie?
  Voor onderwijsondersteuners (oop) in het PO , VO of MBO

  Aanmelden?
  De training wordt op maat bij jou op locatie aangeboden. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

  Klik hier voor het informatieformulier 'maatwerk'.

  Meer informatie?Heb je andere vragen? Stuur dan een e-mail naar aanvraagacademie@cnv.nl of bel met (030) 751 1785.

  Categorie: Onderwijsgevenden en oop


Staat de training die u zoekt hier niet bij neem dan contact met ons op via 030-7511785 of aanvraagacademie@cnv.nl.