30-05-2017

Inspiratie-event Stuurgroep Jong

Het aanpakken van probleemgedrag in jouw groep

‘De jeugd van tegenwoordig is lastig, luistert niet en is moeilijk te sturen’, zeggen opvoeders vaak. “Tegenwoordig” blijkt een ruim begrip. Iedere generatie opnieuw klagen opvoeders over de wanordelijkheid van jongeren. Zelfs Socrates zou 2500 jaar geleden al hebben verkondigd dat jonge mensen hun ouders tegenspreken en hun leerkrachten tiranniseren. Een conflict met een leerling kan een leraar soms behoorlijk raken. Zeker als de leerling de grenzen van de leraar overschrijdt. Hoe ga je om met straffen en belonen en hoe doe je dit zo effectief mogelijk?

Graag nodigen we jou, als jonge onderwijsprofessional, uit voor het inspiratie-event van Stuurgroep Jong op 4 oktober 2017! Samen met gedragspsycholoog Kees van Overveld (bekend van de boeken Groepsplan gedrag, Sociaal emotioneel leren als basis en ons eigen event Energizer) gaan we op zoek naar de antwoorden op de vragen hoe je effectief straft en beloont, en hoe je met plezier voor je groep blijft staan. Hoe kan klassenmanagement hier aan bijdragen? Kees van Overveld zal je inspireren om na deze bijeenkomst met nieuwe kennis en ideeën de praktijk in te gaan. Daarna is er natuurlijk tijd om met elkaar in gesprek te gaan en sluiten we af met een gezellige borrel. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Datum:   4 oktober 2017
Tijd:       15.45-20.00 uur
Locatie:  CNV, Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Kosten:   leden: gratis 
niet-leden: €10,- (betaling graag tijdens het event. Mocht je op het event graag lid willen worden van CNV Onderwijs, dan krijg je de €10,- weer terug!)
Maaltijd:  voor een maaltijd wordt gezorgd. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Meld je vóór 1 oktober aan via www.inspiratie-event.eventbrite.nl