20-09-2017

Onderzoekskader 2017 primair onderwijs en speciaal onderwijs in de praktijk

Vanaf augustus werkt de Inspectie van het Onderwijs formeel met de nieuwe onderzoekskaders. Deze onderzoekskaders bevatten een aangepast waarderingskader en een beschrijving van de nieuwe werkwijze van de inspectie.

De nieuwe onderzoekskaders van de Onderwijsinspectie vragen van besturen, schoolleiders en leerkrachten een andere voorbereiding op - en inzet tijdens - het inspectiebezoek. CNV Onderwijs en CNV Schoolleiders willen dat onderwijspersoneel met vertrouwen de inspectie ontvangt voor een onderzoek. Deze bijeenkomst draagt daaraan bij met informatie over wat de Onderwijsinspectie verwacht en uitwisseling van ideeën voor het presenteren van de visie, ambities, doelen en (beoogde) resultaten van de school.

Het programma van de bijeenkomst bestaat uit de volgende onderdelen:

1.    Uitleg van de Onderwijsinspectie over de nieuwe onderzoekskaders.
2.    Ruimte voor vragen aan de Onderwijsinspectie over de nieuwe onderzoekskaders.
3.    Aan de slag met visie en ambities van de eigen opleiding: Nieuw bij het onderzoek bij een school, is dat de Onderwijsinspectie zoveel mogelijk wil aansluiten bij het zelfbeeld van de school. De Onderwijsinspectie biedt teams de gelegenheid om bij de start van het onderzoek de eigen visie, ambities, doelen en beoogde/behaalde resultaten te presenteren. Hoe presenteer je dit aan de Onderwijsinspectie.

Voor: Leden en niet-leden
Toegang: Gratis
Datum: Woensdag 20 september 2017
Tijd: 17.00-20.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Locatie: Kantoor CNV Onderwijs en CNV Schoolleiders, Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht (naast station Utrecht Overvecht)                           
Aanmelden: tot 13 september via https://onderzoekskader-2017-po-so.eventbrite.nl

Deze bijeenkomst is gericht op leerkrachten, onderwijsondersteuners, onderwijsdienstverleners en schoolleiders in het basisonderwijs en het speciaal (basis)onderwijs.
Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerde collega’s. Wil je collega de bijeenkomst bijwonen? Aarzel niet, meld aan en neem mee.