Home

Leergang Professioneel Meesterschap voor jonge, ambitieuze starters in het onderwijs in de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. In onderstaande informatie lees je meer over de Leergang Professioneel Meesterschap 2016-2017.

Doel
Ben jij een jonge, ambitieuze leraar, en kun jij wel wat extra theorie en praktische handvatten gebruiken? Of ben je toe aan een extra uitdaging? De Leergang Professioneel Meesterschap geeft je meer bagage om jouw positie als leraar te versterken en daarmee ook je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

5 workshops, intervisie en een borrel
Vanaf december 2016 ga je in ongeveer een half jaar tijd dieper in op de onderwijspraktijk. In vijf bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Iedere bijeenkomst bestaat uit een inhoudelijke workshop en intervisie* met vier of vijf andere startende leerkrachten. De intervisie wordt begeleid door leraren met minimaal vijf jaar werkervaring. Zij zijn jouw coach, helpen je met vragen en geven je waar nodig advies. Binnen de intervisie kun je direct aan de slag met zaken uit de praktijk. Uit de ervaringen van deelnemers uit de vorige edities blijkt dit onderdeel de verwachtingen te overtreffen en erg leerzaam te zijn.

* De workshop van Kees van Overveld bedraagt de hele avond. Er zal deze avond geen intervisie plaatsvinden.

Officieel certificaat
Aan het einde van de leergang ontvang je een officieel certificaat. Dit certificaat wordt  gevalideerd door het Lerarenregister. Dit betekent dat je uren krijgt voor het volgen van de Leergang Professioneel Meesterschap. Deze uren kun je gebruiken voor jouw professionalisering in het Lerarenregister. Kijk voor meer informatie over het Lerarenregister op het volgende tabblad van deze website.

Voor jou?
Ben jij die ambitieuze starter in het onderwijs en wil je graag meer verdieping en begeleiding? Meld je dan hier aan voor de Leergang Professioneel Meesterschap 2016-2017!

Wat zijn de kosten?
Leden:               €200,-
Niet-leden:        €400,-

Ben je aan het werk en heb je een (voorlopig) vaste werkgever? Op elke onderwijsinstelling zijn er potjes beschikbaar voor scholing. Overleg dit met je werkgever. Misschien is er wel een mogelijkheid dat zij dit voor jou betalen!

Facturatie
•    Rond de eerste bijeenkomst (december 2016) ontvang jij of je werkgever een factuur voor het totaalbedrag.
•    Wil je graag meedoen, heb je geen werkgever, maar kun je het bedrag niet in één keer betalen? Dan kunnen wij je een betalingsregeling bieden. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar professioneelmeesterschap@cnv.nl
•    Let op! De betalingsregeling geldt alleen voor leden van CNV Onderwijs.

Programma

Leraar zijn is een breed en boeiend vak. Daar komt veel bij kijken. Het is meer dan les geven alleen. Zo is leraar zijn ook orde houden, werken in een team en kritisch omgaan met nieuwe onderwijsmodellen. Maar hoe ga je met al deze rollen om, zonder dat je jezelf hierin verliest?

5 bijeenkomsten en intervisie
De Leergang Professioneel Meesterschap bestaat uit vijf bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst* bestaat uit een workshop en intervisie met vier of vijf andere jonge starters. De intervisie wordt begeleid door leraren met minimaal 5 jaar werkervaring. Zij zijn jouw coach, helpen je met vragen en geven je waar nodig advies. De laatste bijeenkomst bestaat uit een borrel.
De workshops dragen bij aan jouw ontwikkeling op vier verschillende vlakken: persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, jouw rol als werknemer en invloed uitoefenen binnen en buiten de school.

*Met uitzondering de bijeenkomst met Kees van Overveld.

Programma:

Datum

Thema

7 december 2016

Wet & regelgeving in het onderwijs
Wat staat er in de cao? Waar heb jij recht op als leerkracht?

Door: Lotte Freyee, CNV Onderwijs

11 januari 2017

Het brein
Hoe zit het leren eruit met betrekking tot het brein? Welke processen zijn er en hoe kun jij daar als leerkracht het beste mee omgaan?

Door: Irene Buddingh, Hogeschool van Amsterdam

1 februari 2017

Digitools
Een workshop vol met leuke tips voor digitale programma’s die jouw werk een stuk leuker en ook makkelijker maken!

Door: Jorick Scheerens, Mediacollege Amsterdam

29 maart 2017

Gezag, omgaan met ouders
Ouders worden steeds kritischer.

Zeker als startende leerkracht kan dit wel eens lastig zijn. Hoe ga je hiermee om?

Door: Kees van Overveld, gedragsdeskundige

12 april 2017

MR/OR & invloed binnen jouw school
Hoe kun jij als leerkracht invloed uitoefenen binnen jouw eigen school/instelling?

Welke personen moet je daarvoor aanspreken en welke stappen zijn daarvoor nodig?

Door: Melanie de Zeeuw, CNV Connectief Academie

17 mei 2017

Diploma, borrel, workshop rouwverwerking


Locatie en tijd

De bijeenkomsten vinden plaats op het hoofdkantoor van CNV Onderwijs in Utrecht (Tiberdreef 4, 3561 GG in Utrecht). Het programma start om 16.00 uur en duurt tot 20.15 uur. Natuurlijk zit hier ook een (brood)maaltijd bij! Heb je dieetwensen? Geef dit dan aan ons door bij je aanmelding.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Meld je direct aan voor de Leergang Professioneel Meesterschap.

Opbrengsten

Is deze leergang ook voor mij?
De Leergang Professioneel Meesterschap is speciaal voor startende en werkzoekende leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo (tot vijf jaar afgestudeerd).

Wat levert de leergang mij op?
Na het volgen van de leergang heb je extra bagage naast je PABO diploma of lerarenopleiding. Zo kun je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en jouw werkzaamheden verbeteren en vergemakkelijken. Via de intervisie word je begeleidt door jonge leraren met enkele jaren werkervaring. Zij zijn jouw coach, helpen je met vragen en geven je waar nodig advies. Daarnaast bouw je door deel te nemen aan de Leergang Professioneel Meesterschap aan je onderwijsnetwerk.

Officieel certificaat
De Leergang Professioneel Meesterschap geeft je meer bagage om jouw positie als leraar te versterken en daarmee ook je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Aan het einde van de leergang ontvang je een officieel certificaat.

Kosten

Wat zijn de kosten?

Leden:              €200,-
Niet-leden:        €400,-

Ben je aan het werk en heb je een (voorlopig) vaste werkgever? Op elke onderwijsinstelling zijn er potjes beschikbaar voor scholing. Overleg dit met je werkgever. Misschien is er wel een mogelijkheid dat zij dit voor jou betalen!

Facturatie
•    Rond de eerste bijeenkomst (december 2016) ontvang jij of je werkgever een factuur voor het totaalbedrag.
•    Wil je graag meedoen, heb je geen werkgever, maar kun je het bedrag niet in één keer betalen? Dan kunnen wij je een betalingsregeling bieden. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar professioneelmeesterschap@cnv.nl
Let op! De betalingsregeling geldt alleen voor leden van CNV Onderwijs.

Aanmelden LPM

Ben jij die ambitieuze starter in het onderwijs en wil je graag meer verdieping en begeleiding?

Meld je dan hier aan voor de Leergang Professioneel Meesterschap 2016-2017!

Klik hier om de ervaringen te lezen van de deelnemers en intervisieleiders uit de Leergang Professioneel Meesterschap.