01-03-2012

CNV Onderwijs woedend over uitlatingen Elias

'Kwetsend en onjuist', zo betitelt Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs, de uitspraken van Kamerlid Ton Elias. De VVD-er beweert dat meerdere scholen hun leraren verplichten om zich dinsdag aan te sluiten bij de staking.

Rog noemt deze bewering onjuist. 'Het personeel besluit vaak als team of er wel of niet wordt gestaakt. Er is absoluut geen sprake van dwang. De tienduizenden mensen die nu al hebben aangegeven naar de ArenA te komen, geven wel aan hoe groot de actiebereidheid is. Elk uur melden zich meer en meer stakers', aldus de voorzitter van CNV Onderwijs.

Volgens het ANP is Elias wel een beetje klaar met de protesten vanuit het onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs lijdt onder de afwezigheid van leraren. 'Ga lesgeven in plaats van staken', zo zegt het Kamerlid. Rog reageert fel: 'De bezuinigingen van 300 miljoen; die gaan pas ten koste van de kwaliteit van het onderwijs! Deze uitspraken van Elias zijn olie op het vuur en zal de woede in het onderwijs alleen maar vergroten!'