13-03-2012

Onderwijswerknemers 'diep beledigd'

De ,,denigrerende houding’’ van de politiek over het massale protest in de Amsterdam ArenA vorige week tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs, heeft zo veel woede veroorzaakt dat er zeker nieuwe acties komen. Dat heeft Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs, dinsdag laten weten.

,,Onze leden zijn beledigd door de reacties en de ruwe manier waarop de Tweede Kamer de staking en aangedragen suggesties van tafel heeft geveegd. En dan met name de denigrerende reactie van de VVD en PVV. Zij willen op geen enkele manier luisteren naar de 50.000 docenten die vorige week staakten.’’

De vakbond gaat woensdag met de Algemene Onderwijsbond (AOb) rond de tafel zitten om nieuwe acties te bespreken. ,,Onze leden hebben ruim 100 suggesties gegeven voor nieuwe acties. Denk aan estafettestakingen, al op de manier gaan werken zoals dat straks gaat als er 300 miljoen euro bezuinigd is, en zo verder.’’

Het is nog niet bekend wanneer er acties volgen; waarschijnlijk ergens in de aanloop naar de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer. De datum daarvan is nog niet vastgesteld.

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil 300 miljoen euro bezuinigen op passend onderwijs. Passend onderwijs is voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben in het reguliere onderwijs, omdat ze bijvoorbeeld adhd hebben of dyslectisch zijn.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden