05-03-2012

Ruim 1700 scholen dinsdag dicht

Ten minste 1737 scholen gaan dinsdag dicht omdat het personeel staakt tegen de aangekondigde bezuinigingen in het passend onderwijs. Personeelsleden van ruim 3000 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaan naar de grote demonstratie in de Amsterdam ArenA. Daar worden tienduizenden docenten en schoolleiders verwacht.

Vanuit de ArenA willen de demonstranten hun ongenoegen kenbaar maken over de bezuinigingen en ontslagen in het passend onderwijs voor leerlingen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch zijn of ADHD hebben. Ook eisen ze een verbetering van de kwaliteit van onderwijs voor alle kinderen.

Passend onderwijs kan op het regulier onderwijs worden gegeven, door middel van extra ondersteuning. Ook zijn er speciale scholen voor leerlingen die niet naar een ‘normale’ basisschool of middelbare school kunnen.

Het merendeel van de scholen waar wordt gestaakt zit in het basis- en speciaal onderwijs. Van alle ruim 600 scholen voor speciaal onderwijs is het gros dinsdag gesloten.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden