01-03-2012

Stakingsbereidheid onderwijs groot

De staking op 6 maart tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs belooft een groot succes te worden. Inmiddels is bekend dat er tienduizenden stakers, afkomstig uit het hele land, aanwezig zullen zijn in de Amsterdam ArenA. Donderdag hadden 2.678 scholen gemeld dat één of meerdere personeelsleden gaan staken. Ook in de regionale media is veel aandacht voor de gebeurtenissen van komende dinsdag. Een kleine selectie.

Grote stakingsbereidheid in Haarlem
De Stichting Spaarnesant in Haarlem, die verantwoordelijk is voor 23 scholen in het basisonderwijs, steunt de staking. ‘Wij hebben gezegd dat wanneer dertig procent van het personeel staakt de hele school beter kan sluiten. Bij ons zijn op 6 maart dan ook 22 van de 23 scholen dicht. Dat vind ik heel mooi’ zo laat een woordvoerder weten in het Haarlems Dagblad van 23 februari.

Brabant aanwezig tijdens de staking
Een groot deel van de basisscholen in de regio Uden-Veghel doet dinsdag de deur op slot vanwege de landelijke actie. In Boekel zijn alle scholen dicht, in veel andere plaatsen wordt nog druk overlegd over wel of niet meedoen, zo meldt het Brabants Dagblad van vandaag.

Bioscopen
Tijdens de staking openen de bioscopen JT Bioscoop in Apeldoorn en Het Luxor Theater in Deventer hun deuren. Dit meldden beide bioscopen gisteren in De Stentor. Die dag organiseren zij extra matineevoorstellingen om opvang te bieden voor leerlingen waarvan de scholen dichtgaan.

Bso’s draaien overuren
Naast de bioscopen steunt ook de kinderopvang de stakingsactie. ‘Veel bso's openen hun deuren de hele dag op dinsdag 6 maart als ruim tweeduizend basisscholen gaan staken tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs', aldus de website Kinderopvangtotaal.nl